Ook al spreken we in de volksmond nog altijd over een brandverzekering, toch dekt deze term al lang de lading niet meer. Woningverzekering is correcter. Deze polis biedt je immers niet enkel bescherming tegen schade door een brand, maar bijvoorbeeld ook voor storm- en hagelschade, glasbraak, waterschade, ...

Bij ACM Insurance geniet je met ons contract Home Serenity standaard een uitgebreide dekking. Maar je kan nog verder gaan en ervoor zorgen dat jouw woningverzekering je echt een optimale bescherming biedt. Dat doe je door aanvullende waarborgen te onderschrijven, zoals een diefstaldekking.

Bekijk hier een overzicht van alle standaard- en aanvullende waarborgen in de woningverzekering van ACM Insurance.

Wat dekt een waarborg Diefstal en vandalisme?

De waarborg Diefstal en vandalisme komt tussen wanneer

  • een deel van je inboedel gestolen, beschadigd of vernield is na een inbraak of poging daartoe mits voldaan aan de voorwaarden
  • je woning beschadigd is naar aanleiding van een inbraak (of poging daartoe) mits voldaan aan de voorwaarden.

We geven een voorbeeld. Terwijl je met vakantie bent, dringen inbrekers je huis binnen. Je deur en het slot worden beschadigd, en je TV-toestel wordt gestolen. ACM Insurance zal vervolgens deze schade vergoeden. Ook als de inbrekers van een kale reis terugkeren en niet binnen geraken, maar er wel schade is aan je slot of deur, zal ACM Insurance deze vergoeden. Belangrijk: via je woningverzekering bij ACM Insurance geniet je een sterke bijstandservice. Als je slot onbruikbaar is, betalen wij onder andere de interventie van de slotenmaker.

De diefstal- en vandalismedekking gaat trouwens verder dan je woning. Ben je ergens in Europa het slachtoffer van een diefstal met geweld of bedreiging, dan kan je op de diefstalwaarborg in je woningverzekering van ACM Insurance rekenen.

Zijn bepaalde risico’s uitgesloten?

Ja, in sommige gevallen komen we niet tussen:

  • diefstal of vandalisme waaraan je zelf meegewerkt hebt, of je echtgeno(o)t(e), kinderen of andere medebewoners
  • diefstal of beschadiging van spullen die zich in de tuin, op een koer of terras of in gemeenschappelijke ruimtes (ter beschikking gesteld aan meerdere bewoners) bevinden
  • diefstal van juwelen en waardevolle voorwerpen wanneer het gebouw meer dan 90 opeenvolgende dagen niet bewoond is.

Neem je voorzorgen

Ook al neem je een diefstalwaarborg in je woningverzekering op, toch is het belangrijk dat je alle nodige inspanningen levert om je woning en je inboedel te beschermen. Zo moet je veiligheidssloten (die in meer beveiliging voorzien dan standaardsloten) voorzien op je deuren, alle ramen, deuren en andere openingen in je woning afsluiten, geen sleutels op voor de hand liggende plaatsen achterlaten (bv. onder de deurmat), … Als blijkt dat er spullen gestolen zijn doordat je je niet aan deze regels hield, dan zal ACM Insurance niet tussenkomen.

 

Raadpleeg eerst het informatiedocument (IPID) van de woningverzekering Home Serenity voor meer informatie over uitsluitingen, beperkingen, eigen risico's en voorwaarden alvorens de verzekering te onderschrijven. ACM Belgium NV is een Belgische verzekeringsonderneming, erkend door de NBB onder nummer 0964 - RPR Brussel 0428.438.211 en handelend onder de commerciële naam ACM Insurance, met maatschappelijke zetel: Koning Albert II-laan 2, 1000 Brussel - IBAN BE43 3101 9596 0601 - BIC BBRUBEBB. ACM Belgium NV werkt samen met de bijstandsverlener AWP P&C NV, handelend onder de commerciële naam Mondial Assistance, Koning Albert II-laan 32, 1000 Brussel, RPR Brussel 0837.437.919, toegelaten onder de code 2769, om tak 18 te verstrekken. Bij een bijstandsaanvraag zullen je persoonsgegevens worden verwerkt conform de richtlijnen opgenomen in hun privacyverklaring. Het Belgische recht is van toepassing op dit verzekeringsproduct. Het contract wordt afgesloten voor 1 jaar. Op het einde van die periode wordt het automatisch verlengd voor een jaar, tenzij één van de partijen het contract opzegt volgens de voorwaarden en de modaliteiten bepaald in de algemene voorwaarden.

Deel dit artikel op sociale netwerken

Je bent misschien geïnteresseerd in...